Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě bych doporučil popřemýšlet, kdo platí všechny ty neúspěšné dopravní stavby, které se hroutí hned po dokončení.

1 0
možnosti

Které se zhroutily hned po dokončení ?

8-o

0 0
možnosti
Foto

ještě bych přidal 4. bod - viz předchozí příspěvek:

4) Motivovat finančně dobrovolné pozdější odchody do důchodu

1 0
možnosti
Foto

Jak řešit důchodovou reformu, aniž by bylo třeba posouvat hranici věku:

1) snížit přiměřeně nadprůměrné důchody,

2) snížit přiměřeně nadprůměrné platy státních zaměstnanců,

3) zbytek chybějících peněz doplnit z jiných zdrojů státního příjmu,

možná by každý přidal další body,

1 0
možnosti

Jj, pravda. Když MPA mluví o bývalé vládě, kritizuje zadlužování našich dětí. A když jde o zvýšení věku pro odchod do důchodu, najednou jí nevadí, že se to taky týká našich dětí.

3 0
možnosti

Na prodluzovani odchodu do duchodu je nesystemovy postupny prodluzovani. Protoze kdyby se prodlouzeni odehralo za kazdy rok rok tak jsme uz na 65 vic jak 10 let. Coz by znamelo, ze system by nebyl prakticky vubec zatizen a byl by dost dlouhou dobu v plusu. Cim by se vytvoril polstar na dalsi roky a nutnost zvedat vek odchodu na 68 by tudiz nebyla na poradu dne. Jen je to politicky nepruchodne reseni, protoze by se vlada co by toto schvalila odsoudila v nasledujicich volbach k velkemu odlivu volicu. Ovsem je nesmyslne na systemu duchodu prodelavat a resit to az nekdy v budoucnu.

1 0
možnosti

k dvema vecem mam pripominku:

[...] Je jasné, že důchodová reforma je potřeba, to nikdo nezpochybňuje. [...]

tohle neni pravda, ja to napr. zpochybnuji

[...] Jsou profese, kde se dá pracovat i do pozdního věku a mnoho lidí také pracuje [...]

to neni totalni hovadina, ale mnohem vetsi vliv na to, jakou schopnost ma ten ktery dlouho pracovat je silne osobni zalezitost. Ja napr. delam programy ale v mem veku uz nevydrzim 8 hodin sedet a troufnul bych si tak maximalne na 4 hodiny denne. A to je prace v kancelari ...

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Také mi sezení už dost vadí, ale jít dělat například do obchodu bych také 8 hodin nedala.

0 0
možnosti

Důchodci dnes žijí z odvodů pracujících. Máme cca 5,4 milońů pracujících a 2,8 miliónu důchodců. To znamená 1,9 pracujících na jednoho důchodce. Špatné je, že tento poměr se neustále snižuje a tak je potřeba situaci řešit. To je možné třemi způsoby:

1) Postupným snižováním důchodů. To asi nikdo moc nechce.

2) Postupným zvyšováním sociálních odvodů. To také nikdo nechce a navíc tyto odvody máme už dnes nejvyšší v celé Evropě. A kromě toho by bylo potřeba zvýšit odvody opravdu všem. Zvýšení pouze bohatým nic neřeší. Ono těch bohatých není tolik. Takže by se zvyšovalo i chudým.

3) Zvýšením počtu pracujících a snížením počtu důchodců. To lze udělat jediným způsobem (když pominu drastické a nehumánní metody) a to pozdějším odchodem do důchodu.

Poslední možnost asi nejméně bolí. Není nikde přece psáno, že lidé těsně před důchodem musí vykonávat něco fyzicky náročného. Je potřeba rozumná politika ohledně zvýhodnění firem za pracovníky v předdůchodovém věku.

0 0
možnosti
Foto

Tak máte pravdu, že mohou práci změnit, ale dělnické profese asi všechny uplatnění nenajdou. Není to lehké vymyslet.R^

0 0
možnosti

Naprosto přesně napsáno. Že je reforma potřeba, víme všichni. Jak správně píšete, pouze mám obavy, aby se ji ti současní vládní spasitelé nesnažili protlačit parlamentem stejně hloupým způsobem, jako ta tehdejší Nečasova hrůzovláda.

3 0
možnosti
Foto

Ano, to byl divny pokus. Taky me to napadlo.

0 0
možnosti
Foto

Ale ti, kterých se to týká, by možná měli zapracovat na něčem, co by věc řešilo. Nabízí se zvýšit efektivitu práce a odstřihnout od penězovodů pijavice. :-)

2 0
možnosti
Foto

Něco se vymyslet musí.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 13,65
  • Průměrná čtenost 455x
Někdy jsem kousavý glosátor, to mám asi po tatínkovi. Horší je, že dcera to má po mně a vnuk po ní. Na moji fotku zde třeba řekl: "Babi, ta je hrozná!"

Ráda píši o životě, postřehy z toulek, příhody i recepty.

Nejvíc mi vadilo, když o nás muži mluvili jako o slepicích. Pak vznikla moje Slepičárna ze života a už je mi fuk, co říkají. Tím jsem si to s nimi vyřídila. O zkušenostech s hubnutím je e-brožura Vydrž 12 týdnů  a časem přibylo pár neumělých veršů Srdce z pouti.

 

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy