Recepty

Alice Barešová

Mrkvové řezy

Máte rádi mrkvový dort? Já ano. Sice si to asi jenom namlouvám, ale když si ho dám, mám pocit, že je zdravý.

24.2.2024 v 18:35 | Karma článku: 13.32 | Přečteno: 302 | Diskuse

Alice Barešová

Tři pomazánky

Silvestr a chlebíčky patří tak nějak k sobě, k pití se musí zakusovat, proto se hodí i pomazánka. Anebo tři.

31.12.2023 v 12:19 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 342 | Diskuse

Alice Barešová

Občerstvení - namazaný chléb

Do neděle se dá stihnout tak akorát a může to být netradiční pohoštění. Musí se trochu odležet. Nejlépe jeden den a noc.

29.12.2023 v 10:36 | Karma článku: 13.88 | Přečteno: 420 | Diskuse

Alice Barešová

Oříškové hrudky

Někdo si vozí z dovolené suvenýry, já hledám inspiraci a pak ji využiji v kuchyni. Na suvenýry se práší, ale po dobrotách se jenom zapráší.

29.11.2023 v 8:33 | Karma článku: 9.03 | Přečteno: 234 | Diskuse

Alice Barešová

Drůbeží játra v sádle

Léto je moje oblíbené roční období, ale když už skončilo, užíváme si podzimní tradice. Loni jsem zavařovala houby, letos vymýšlím zase jiné experimenty.

11.11.2023 v 12:34 | Karma článku: 17.80 | Přečteno: 430 | Diskuse

Alice Barešová

Láska prochází žaludkem

Láska, to je to věčné téma, na které slyšíme a rádi si o něm čteme a při čtení taky trochu závidíme. Ovšem někdy zapomínáme, že lásku je třeba si hýčkat a já mám takový jeden osvědčený recept.

6.10.2023 v 13:10 | Karma článku: 12.71 | Přečteno: 290 | Diskuse

Alice Barešová

Čas dýní

Přišel čas dýní. Jsou nádherné, různých tvarů, hrají kouzelnými barvami a zkrášlují ponuré podzimní dny. Dýně slouží nejen k dekoraci bytu, vytváření ozdob našeho interiéru, či k vyřezávání.

6.9.2023 v 7:51 | Karma článku: 7.23 | Přečteno: 170 | Diskuse

Alice Barešová

Krůtí nudličky a mišmaš se zeleninou

Taky si chystáte jídlo do krabičky do práce? Já občas ano, ale dneska se mi do toho tedy dost nechtělo.

4.9.2023 v 14:44 | Karma článku: 13.67 | Přečteno: 329 | Diskuse

Alice Barešová

Kapustová polévka

Tak tento víkend byl poměrně plodný. Povedlo se nám najít nějaké houbičky, tak jsem zavařovala, smažila, dusila a zapékala, krájela a mrazila, až nakonec zbyly jen dva pravé hříbky a ty přišly do polévky.

16.10.2022 v 14:39 | Karma článku: 11.99 | Přečteno: 361 | Diskuse
Počet článků 153 Celková karma 13.26 Průměrná čtenost 423

Někdy jsem kousavý glosátor, to mám asi po tatínkovi. Horší je, že dcera to má po mně a vnuk po ní. Na moji fotku zde třeba řekl: "Babi, ta je hrozná!"

Ráda píši o životě, postřehy z toulek, příhody i recepty.

Nejvíc mi vadilo, když o nás muži mluvili jako o slepicích. Pak vznikla moje Slepičárna ze života a už je mi fuk, co říkají. Tím jsem si to s nimi vyřídila. O zkušenostech s hubnutím je e-brožura Vydrž 12 týdnů  a časem přibylo pár neumělých veršů Srdce z pouti.